Baie incalzire parafina si „peat pack” (pachete turba)

Baie incalzire parafina si „peat pack” (pachete turba)

Baie incalzire parafina si „peat pack” (pachete turba)

Dispozitivul de încălzire consta intr-o baie de apă. În rezervorul baii, accesoriile sunt scufundate în timpul încălzirii parafinei.
Pentru încălzirea pachetelor de namol (turba) se aseaza un grilaj pe fundul baii iar pachetele sunt apoi plasate pe aceasta.
Întreaga unitate poate fi așezată pe un cărucior cu roți (optional).

Rezervorul pentru apă este încălzit de o rezistenta situata in partea de jos.

Pe panoul frontal sunt amplasate comenzi și butoane de reglare cu lămpi de semnalizare.
Aplicarea locală a pachetelor de parafină și turbă este utilizată pentru tratarea bolilor sistemului locomotiv cauzate de inflamații, procese degenerative și cauzalități traumatice, precum și pentru tratamentul afecțiunilor posttraumatice și pentru încălzirea extremităților înainte de a fi efectuate exercitii.

Temperatura parafinei în timpul aplicării este de aproximativ 56°C, adică chiar deasupra punctului de topire al amestecului, ceea ce face ca si căldura latentă sa fie, de asemenea, utilizată pentru a obține efectul termic. Temperatura pachetului de turbă în timpul aplicării trebuie să fie de aproximativ 40 – 45°C. Pentru aplicațiile menționate, pot fi utilizate mai multe proceduri cunoscute, de ex. scufundarea repetată a extremităților, aplicarea parafinei cu pensula, pulverizarea parafinei pe suprafață, aplicarea măștilor etc. Durata procedurii după aplicarea parafinei durează aproximativ 20 de minute. Pentru baia de parafină recomandăm utilizarea parafinei.